събота, 24 май 2014 г.

Абитуриентите - вечните глупаци

Абитуриент ли си? Значи си глупак! Така се пише в медиите. Шарлатани, накичени селски момиченца и остригани олигофрени, които ще работят във верига за бързо хранене. Това е посланието  на  разни писачи.
Осмивайте ни, драги некадърни журналя, не бих ви нарекъл журналисти, защото дори в проститутките намирам по-малка продажност и повече морал от вас.

Лирическите встъпления настрана. Ако не ти се е набила поне една статия за "изгубеното поколение", което за нищо не става и ако си нямаш на представа на какви "хвалби" са изложени завършващите, по-добре не чети надолу.

И ако стигна дотук, честито! Мислиш. Да. Мислиш, че селските лелки, набутали се в кварталните вестничета и онлайн медии, навъдили се на килограм, са ограничени и спират развитието си рано-рано. Пияни чички с виснали шкембаци раздават като топъл хляб мненията си, коментирайки с патос теми като политика, футбол и жени. Знаят всичко за света, понеже се информират  от Кристина Патрашкова и нейните обективни вестничета. Ако такъв тип хорица имат правото да се нарекат журналисти, бих се отрекъл от своята фамилия.

 Ежегодно по това време се навъждат 20-30 статийки с "мили" думи, където абитуриентите сме буквално разстреляни по всеки параграф. И с основание. Празник е! Завършваме една безсмислена институция, в която добре, че има свестни хора, с които да намерим общ език, иначе работата е обречена. В министерството на образованието (министерството трябва да се напише с главно "М", но нямам респект към тази институция) разни глупави хора пращат неверни отговори заради липса на какъвто и да било интелект и се получава така, че учениците се оказват по-умни от тези, които трябва да ги проверяват.

Не, защото си глупак. Защото си абитуриент. Ти правиш тиража. Бабчето от входа ще отиде да си купи вестник, ама ще търси нещо - защото тя няма какво да прави. Няма и много пари де...та ще вземе нещо интересно, за да я разсее. Хехехе. Глупаче, ти си нейното оправдание. Дам, ще се сети за доброто комсомолско време, в което хората не са били зле, живели са си добре, а баловете им не са били кич. Хората са били по-добри, имало е хляб. Хляб все още има.Хора... ами май и сега са останали.

Ти ще се напиеш. Ще се дрогираш. Ще работиш за 400 лева.  Ще живееш отвратително. И ще изхарчиш 9 годишни заплати на родителите си да се облечеш за бала. Стига бе, всички са такива, а ти не си? Ама и приятелите ти не са? Усети ли се? Ако ли не, усети се. Тоя раздут балон сме го виждали и чували много пъти и определено това не е краят.

Абитуриентите може да са всичко, но и те са хора. И те са научени от някъде. Не са го попили от мрежата празнуването. И ако децата на запад не правят така, не е страшно. Ние не сме Запада. Ние може и да нямаме много, ама обичаме да живеем, да се показваме. И това е добре. Това е БЪЛГАРСКОТО. С всичките си плюсове и минуси ние трябва да се гордеем с това, което имаме... защото винаги ще има нещо, което ни липсва и ако мислим за това, по-добре да не живеем, нали?

Искам да отправя едно послание към журналистите - ако искате адмирации за труда си, заслужете си го. Ако искате да се изявите професионално, покажете една различна гледна точка, не бъдете овце. Иначе си оставате кварталните клюкари, които никой не уважава. Бъдете позитивни. Пишете хубави неща...ако не друго, защото по онова време само позитивни новини са се писали. Пък едно време...хубаво е било.

И един апел към младите - за деня на Евроизбори 2014 направете едно добро за Майка България - скрийте личните карти на бабите си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар